Orientalski plesi so namenjeni ženskam vseh starosti, ki si želijo stopiti oziroma se vrniti nazaj v žensko energijo in s pomočjo kroženja medenice, fluidnostjo celega telesa, gibanja ob glasbi, občudovanja sebe, prebuditi notranjo lepoto, magnetizem in  čarobnost.

 

 

 

 

KORENINE ORIENTALSKEGA PLESA

Orientalski ples, ki ga poznamo danes, je plesna tehnika, ki se je razvila v 20. st. pod vplivom najrazličnejših folklornih in tradicionalnih plesov Bližnjega vzhoda in Severne Afrike na eni strani ter na drugi strani vplivov baleta ter modernih plesnih tehnik zahodnega sveta.

 

ORIENTALSKI PLES – ZDRAVILO ZA ŽENSKE

Pri orientalskem plesu je središče gibanja  v predelu medenice, predelu bokov, križnice, ter organov znotraj tega predela, v mišicah medeničnega dna, reproduktivnih organih (maternica).  Hkrati se gibljejo tudi trebušne mišice in s tem povezani vsi notranji organi na področju trebuha. In ker med vadbo z gibanjem spodbudimo gibanje vseh teh organov in predelov, s tem zmasiramo in spodbudimo notranje organe in če to povežemo s 4000 let starimi Taoističnimi znanji ter znanji TKM potem vemo, da se pri plesanju dogajajo globoki procesi pomlajevanja notranjih organov kot tudi pomlajevanje telesa.

Poleg tega orientalski ples:                                                                                     

  • Izboljšuje ravnotežje,
  • krepi mišice trupa te pa varujejo hrbtenico in posledično izboljšuje telesno držo,
  • ohranja prožnost sklepov,
  • pri gibanju zapestja in ramenskega obroča pomaga pri boljši pretočnosti limfe,
  • ohranja zdravje kardiovaskularnega sistema
  • odpira srce, prsni koš.

Orientalski ples pa podpira in odpira tudi drugo sakralno čakro – svadhisthana, ki je center spolne energije. Pri orientalskem plesu, kjer se kroži z boki, krčijo in sproščajo trebušne in mišice in mišice medeničnega dna, tako poskrbimo za prebujanje speče energije. Druga čakra je center telesnosti, čutnosti in odnosa do sebe in drugih. Človek s prižgano drugo čakro je čuten, poln veselja do življenja, ustvarjalen, zna uživati in sprejemati druge ljudi.

Zato orientalski plesi osvobajajo telo in duha.

 

                  
VIR: Complete Life Magazin, #2/FEB-MAR 2020 l